Τα ανοικτά μαθήματα

Πώς παρακολουθώ

Μπορείτε να αναζητήσετε διαθέσιμα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά ανοικτά μαθήματα που σας ενδιαφέρουν στο opencourses.gr, την Εθνική Πύλη Αναζήτησης ανοικτών μαθημάτων, την οποία σχεδίασε και υλοποίησε το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet), με σκοπό να υποστηρίξει τα Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα (ΑΨΜ) που παρέχονται από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ανά την Ελλάδα. Αναζητήστε το ανοικτό μάθημα που σας ενδιαφέρει ανά ίδρυμα, ανά θεματική περιοχή ή χρησιμοποιώντας «λέξεις – κλειδιά» και εφόσον βρείτε εκείνο του ενδιαφέροντός σας, στην ταυτότητα του μαθήματος στο δεξί μέρος της οθόνης, επιλέξτε «Επισκεφθείτε το μάθημα».

Εναλλακτικά, εάν ενδιαφέρεστε για προσφερόμενα ανοικτά μαθήματα από κάποιο συγκεκριμένο ΑΕΙ, μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας την αντίστοιχη ιδρυματική ιστοσελίδα ανοικτών μαθημάτων. Δείτε την αναλυτική λίστα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα οποία παρέχουν ανοικτά μαθήματα.

open_photo
ti_einai
Τι είναι

Μαθήματα που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, ελεύθερα προσβάσιμα και δωρεάν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για όλους.

ti_den
Τι δεν είναι

Πρόγραμμα σπουδών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Συνεπώς, δεν προσφέρουν περαιτέρω διδακτική υποστήριξη και δεν οδηγούν στη χορήγηση πιστοποιητικού κατάρτισης.

poioi
Ποιοι τα παρακολουθούν

Φοιτητές και απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές, ερευνητές, επαγγελματίες και οποιοσδήποτε επιθυμεί να διευρύνει ή να ανανεώσει τις γνώσεις του!

prosferoun
Τι προσφέρουν

Νέες γνώσεις, επιμόρφωση και εξειδίκευση, ευκαιρία στη μάθηση για όλους. Αποτελούν ένα ελεύθερο περιβάλλον μάθησης, που συνάδει με τον δημόσιο χαρακτήρα και την αποστολή των ΑΕΙ.