Διεθνής διάκριση του έργου Ανοικτών Μαθημάτων του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUnet)

Το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet) με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνει για την βράβευση του έργου «Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων» (opencourses.gr) από τον διεθνή οργανισμό Open Education Consortium. Συγκεκριμένα, έλαβε το βραβείο «2016 Open Education Award for Excellence»στην κατηγορία Creative and Innovative Projects.

Το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους συνεργάτες του έργου καθώς και τους συνεργάτες των ιδρυματικών έργων για τα Ανοικτά Μαθήματα όπως και επίσης τους δημιουργούς – διδακτικό προσωπικό των ελληνικών ΑΕΙ. Χωρίς την ενεργή συμμετοχή και το πάθος τους, δεν θα ήταν δυνατή αυτή η κοινή διεθνής διάκριση, η οποία δίνει δύναμη, σε όλη την κοινότητα, να συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειές της για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ψηφιακού περιεχομένου.

Βραβεύσεις: Καλύτερη Ιστοσελίδα & τα Ανοικτά Μαθήματα που ξεχώρισαν

Το βραβείο της καλύτερης ιδρυματικής ιστοσελίδας και διακρίσεις 18 ανοικτών μαθημάτων που ξεχώρισαν απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της ειδικής ημερίδας απολογισμού και ενημέρωσης, υπό τον τίτλο «3 χρόνια ανοικτά μαθήματα: η πορεία, τα επιτεύγματα, η επόμενη ημέρα», που διοργανώθηκε από το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet) με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου και η οποία έλαβε χώρα στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ιστότοπος του ΤΕΙ Αθήνας τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης ιδρυματικής ιστοσελίδας, διακρινόμενος για τον σχεδιασμό του, την ευκολία πλοήγησης του χρήστη και την ενσωμάτωση πρωτότυπων χαρακτηριστικών.

Ως «ανοικτά μαθήματα που ξεχώρισαν» διακρίθηκαν τα εξής:

Ημερίδα απολογισμού και ενημέρωσης

Mε την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα», το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet) σας προσκαλεί σε ειδική ημερίδα απολογισμού και ενημέρωσης, υπό τον τίτλο «3 χρόνια ανοικτά μαθήματα: Η πορεία, τα επιτεύγματα, η επόμενη ημέρα».Poster_DIHMERIDA_FIN

 

Ημερομηνία: Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ώρα έναρξης: 10.00 π.μ.

Τόπος: Αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος, Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα. Πληροφορίες πρόσβασης: Στάση μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ».

Διοργάνωση: Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet), «Δράση Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων»

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 150

 

Δήλωση συμμετοχής: Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας στη σχετική φόρμα, έως τη Δευτέρα 26/10/2015.

Υλικό Ημερίδας:

Για να παρακολουθήσετε τα βίντεο της ημερίδας, συνδεθείτε εδώ.

 

Ημερίδα για την Aνοικτή Εκπαίδευση

Open Education Week bannerΣτο πλαίσιο της διεθνούς Εβδομάδας Ανοικτής Εκπαίδευσης 2015, το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet) σας προσκαλεί στην Ημερίδα για την Ανοικτή Εκπαίδευση.

Ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ώρα έναρξης: 10:00

Ώρα λήξης: 13:30

Τόπος: Αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος, Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα. Πληροφορίες πρόσβασης: Στάση μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ».

Η ημερίδα αφορά στην Ανοικτή Εκπαίδευση και παρουσιάζει τους βασικούς πυλώνες της: ανοικτά μαθήματα και συγγράμματα, ανοικτή πρόσβαση και ανοικτά δεδομένα.

Απευθύνεται στο διδακτικό και τεχνικό προσωπικό των ΑΕΙ, γενικότερα στους δημιουργούς ανοικτού εκπαιδευτικού περιεχομένου και πόρων καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται ή χαράζουν πολιτική για αυτά τα θέματα.

Συνδιοργανωτές:

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 150.

Υλικό ημερίδας:

Για να παρακολουθήσετε τα βίντεο της ημερίδας, συνδεθείτε εδώ.